Nyíregyházi Főiskola

Esélyegyenlőségi Iroda

Hallgatói Szolgáltató Központ - Esélyegyenlőségi Csoport

Aktualitások Hírkategóriák Letöltések Linkek Képtár Keresés
2018. December 16.   
MenüBejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Online felhasználók
Vendég: 1
Nincs Online tag

Regisztráltak: 38
Nem aktiváltak: 0
Legújabb tag: Abraham
Felvételi

 

Tájékoztató Felvételizőknek

Kedves Felvételiző Diákok! / Kedves Szülők!

Göncziné dr. Szabó Terézia

Göncziné dr. Szabó Terézia a Nyíregyházi Főiskola Esélyegyenlőségi Irodájának vezetője vagyok. Ezúton szeretném felajánlani a saját, illetve kollégáim segítségét és támogatását, hogy megismerjék a fogyatékossággal élő hallgatók által igénybe vehető lehetőségeket, szolgáltatásokat.
Amennyiben segítségre van szüksége akár tanulmányi ügyekkel-, akár csak a mindennapi ügyintézéssel kapcsolatosan, de nem tudja hová forduljon, szívesen segítünk! Irodánkban képzett: pszichológus, mentálhigiénikus, gyógypedagógus, gyógytornász, és kortárs segítők várják.
Bátran keressen minket, ha tanulmányi, szociális, lelki, vagy egyéb problémája adódik, vagy csak egyszerűen beszélgetni szeretne valakivel.

Néhány fontos információ az irodáról:

ESÉLYEGYENLŐSÉGI IRODA

Fogyatékossággal Élő Hallgatók a Nyíregyházi Főiskolán
4400 Nyíregyháza, Sóstói út 31/b
Tel.: 06-42/599-400 – 2014 vagy 2805 mellékek
Honlap: http://www.nyf.hu/~dezsibetti/

A Nyíregyházi Főiskolán fogyatékossággal élő hallgatók tanulmányainak folytatásához szükséges esélyegyenlőséget biztosító feltételeket a 2005. évi CXXXIX. Felsőoktatási törvény és a 79/2006 (IV. 5.) Kormányrendelet határozza meg.

Fogyatékossággal élő az a hallgató, aki a fogyatékosságának típusát és mértékét szakvéleménnyel igazolja.

A közoktatási tanulmányok során fennálló fogyatékosság a felsőoktatási intézményben folytonosnak tekinthető.

A fogyatékossággal élő hallgató a főiskolai tanulmányainak kezdetén (minden év október 15-ig) regisztrálja magát az Esélyegyenlőségi Irodán, ha igénybe kívánja venni a fogyatékossága miatt az őt megillető kedvezményeket

Az iroda szolgáltatásai minden típusú (mozgás-, hallás-, látássérült hallgatók, diszlexiás, diszgráfiás, diszkalkuliás, autista) fogyatékossággal élő hallgató számára, aki előzetesen regisztrálva van térítésmentesek.

A támogatás és segítés személyi feltételrendszere:

Fogyatékossággal Élő Hallgatókat Segítő Bizottság. Tagjai: intézményi koordinátor, karonként egy–egy kari koordinátor, egy fő hallgatói képviselő és a HÖT delegált tagja.

Elsődleges feladatuk a hallgatók tananyaghoz való, egyenlő esélyű hozzáférhetőségének biztosítása, tanulmányaik segítése. A főiskola vezetőivel, oktatóival, ügyintézőivel való együttműködés a hallgatók sajátos oktatási-nevelési igényeinek megvalósítása érdekében.

Esélyegyenlőségi munkatárs feladata a fogyatékossággal élő hallgatók személyi és szociális igényeinek koordinálása, az irodához kapcsolódó adminisztratív feladatok elvégzése. A hallgatók adatainak és a kölcsönözhető eszközök nyilvántartása, kölcsönzésének koordinálása.

Személyi segítő feladata a fogyatékossággal élő hallgatók egyéni, speciális igényeinek ellátása. Személyi segítő az irodában alkalmazott állandó személy, de lehet még rokon, csoporttárs vagy a fogyatékossággal élő hallgató által igényelt más személy is.

A támogatás tárgyi feltételrendszere:

A főiskola minden épülete a mozgáskorlátozottak számára akadálymentes. Jelenleg 28 akadálymentesített kollégiumi férőhely áll a fogyatékossággal élő hallgatók rendelkezésére. Az infokommunikációs akadálymentesítés folyamatos, jelenleg több speciális eszköz is rendelkezésükre áll a tananyagok hozzáférhetőségének biztosítására, így fogadjuk és segítjük a látás, illetve hallássérült hallgatókat is.

  • Esélyegyenlőségi Iroda („B” épület fsz. 076.) .
  • „Pihenőszoba” („B”épület I./168.): A szobában internet elérhetőség, konyhai berendezések (hűtő, mikró…) szolgálják a hallgatók igényeit.
  • Rehabilitációs tornaterem, (mosdó, zuhanyzó), („B”épület alagsor): speciális mozgásfejlesztő eszközök állnak a hallgatók rendelkezésére. Egyéni és csoportos rehabilitációs és prevenciós tornák helyszíne.
  • Baba-mama szoba („B” épület I./168.): A szobát kisgyermekes hallgatók vehetik igénybe „kulcsos” rendszerrel.

Főbb szolgáltatásaink:

Egyéni problémákban (tanulmányi, szociális, ösztöndíj…..) való tanácsadás, ügyintézés.

Foglalkozások: elektronikus gépírás tanítása, mentálhigiénés tréning (konfliktuskezelési, párkapcsolati, önbecsülési, kommunikációs problémák feltárása hatékony megoldása), speciális mozgásterápia (egyéni és csoportos formában is).

Eszközkölcsönzés: az önálló, speciális tanulás lehetőségeit multimédiás eszközök kölcsönzésével biztosítjuk (Jaws- program, laptop, diktafon, projektor, stb…). Az eszközök a hallgatók fogyatékosságával összefüggően, egyéni elbírálás alapján, meghatározott időre kölcsönözhetők a hallgatók részére.

Alapítványokkal, támogatószolgálattal, civil szervezetekkel való kapcsolattartás kialakítása, koordinálása és segítése a hallgatók igényei alapján.

Pályázatok (egyéni és csoportos) elkészítésében, koordinálásában való segítés, tanácsadás.

Munkatársaink:

Göncziné dr. Szabó Terézia

Göncziné dr. Szabó Terézia
Intézményi koordinátor

gonczine@zeus.nyf.hu Elérhetőségei: B épület fsz./077. telefon: 06-42/599-400/2014 mellék

Bertóthyné dr. Végvári Erzsébet

Bertóthyné dr. Végvári Erzsébet
BTK kari koordinátor

vegvarie@zeus.nyf.hu Elérhetőségei: B épület II./237., telefon: 06-42/599-400/2328

Dr. Vajda Ildikó

Dr. Vajda Ildikó
TTIK kari koordinátor

vajdai@zeus.nyf.hu Elérhetőségei: Testnevelési és Sporttudományi Intézet fsz./007 szoba, telefon: 06-42/599- 400/2081 mellék

Dr. Nagy Edit

Dr. Nagy Edit
GTK kari koordinátor

nagyed@nyf.hu Elérhetőségei: A épület II./216. Telefon: 06-42-599-400/2225

Bódi Gabriella

Bódi Gabriella
MMK kari koordinátor

bodig@nyf.hu Elérhetőségei: C épület I./108., telefon: 06-42/599-400/2430 mellék

Harsányiné Petneházi Ágnes

Harsányiné Petneházi Ágnes
PKK kari koordinátor

petnehaziagi@nyf.hu Elérhetőségei: fogadóóra: Hétfő: 11.00-12.00, kedd: 14.00-15.00

 


Az oldal 800x600 méretben IE és Mozilla Firefox böngészőre optimalizálva.