Nyíregyházi Főiskola

Esélyegyenlőségi Iroda

Hallgatói Szolgáltató Központ - Esélyegyenlőségi Csoport

Aktualitások Hírkategóriák Letöltések Linkek Képtár Keresés
2018. December 16.   
MenüBejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Online felhasználók
Vendég: 1
Nincs Online tag

Regisztráltak: 38
Nem aktiváltak: 0
Legújabb tag: Abraham
Bemutatkozás

 

Bemutatkozás

Fogadó órák 2011/2012. I. félév:

Göncziné dr. Szabó Terézia - irodavezető

: hétfő
: kedd
: szerda
: csütörtök

13.00 - 14.00
13.00 - 14.00
12.00 - 13.00
11.00 - 12.00

„B” épület fsz. 077.

Dr. Vajda Ildikó - főiskolai docens, TTIK kari koordinátor

: hétfő

10.00 - 11.00

Testnevelési és Sporttudományi Int. Fitness terem

 

: kedd

09.00 - 10.00

Testnevelés és Sporttudományi Intézet 007-es szoba

 

:

10.00 - 11.00

Testnevelés és Sporttudományi Int. Fitness terem

 

: szerda

08.00 - 10.00

„B” épület alagsor -018 Rehabilitációs tornaterem

Bertóthyné dr. Végvári Erzsébet - BTMK kari koordinátor

: szerda
: csütörtök

16.00 - 17.00
12.00 - 13.00

„B” épület II./237.

Dr. Nagy Edit - GTK koordinátor

: hétfő

12.00-12.45

„A” épület II./216.

 

: péntek

12.00 - 13.00

„A” épület II./216.

Munkatársaink

Intézményi koordinátor

Göncziné dr. Szabó TeréziaGöncziné dr. Szabó Terézia

Biológia szakosként a Nyíregyházi Főiskola Biológia Intézetébe kerültem 1977-ben, azóta itt dolgozom. A doktori disszertációm témakörét a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei fogyatékossággal élő gyermekek köréből választottam, s mint gyógypedagógiai antropológus szereztem meg a doktori címet.
A tudományban betöltött szerepe mellett személyes „hozadéka” volt ennek a munkának, hogy kapcsolatba kerültem a „mássággal”, az eltérő fejlődéssel, a fogyatékossággal élők mindennapjaival.
Nem véletlen tehát, hogy mind a megyében, mind intézményünkben gyógypedagógiai képzések, pályázatok révén vettem részt a gyógypedagógiai terület fejlesztésében. Szintén nem tartom véletlennek, hogy 2003-ban a Nyíregyházi Főiskolán megbíztak az intézményi koordinátori feladatokkal.
Az eltelt néhány év alatt a főiskolára jelentkező speciális igényű hallgatók tanulmányait, s mindennapjait igyekszem segíteni a főiskola vezetésével közösen.
Örömmel tölt el, ha látom egyrészt az akadálymentesítésünk, tárgyi feltételrendszerünk gyarapodását, másrészt, ha hallgatóink tanulmányaikban sikert érnek el, diplomát szereznek. 2007-ben az Oktatási és Kulturális Minisztérium is elismerte munkámat, de számomra az elismerést elsősorban a hallgatók szeretete, bizalma jelenti, mely erőt és bíztatást ad a további munkához.
Fogadó órám van ugyan, de általában mindig a hallgatók rendelkezésére állok.
gonczine@zeus.nyf.hu

  Elérhetőségei: B épület fsz./077. telefon: 06-42/599-400/2014 mellék

Kari koordinátorok

Bertóthyné dr. Végvári Erzsébet - BTMFKBertóthyné dr. Végvári Erzsébet

A Nyíregyházi Főiskolán az Ügyvitel és Irodakommunikáció Képzési és Szolgáltatási Központ tanáraként tanítok 1982 óta. Végzettségem magyar nyelv és irodalom – ügyvitel szakos tanár. Sokéves tanári tapasztalataimat felhasználva segítem a fogyatékossággal élő főiskolai hallgatókat is. A Hallgatói Esélyegyenlőségi Iroda munkatársaként a BMTK kari koordinátoraként tevékenykedem. Szakterületemhez kapcsolódva az elektronikus gépírást (magyar és idegen nyelvűt is) oktatom a fogyatékossággal élő hallgatóknak, igény szerint. A hozzám forduló hallgatóknak segítséget nyújtok tanulmányi ügyekben és mindenfajta egyéb problémában. A fogadóórámon, de bármely időpontban bizalommal fordulhatnak hozzám a hallgatók – B épület 237. szoba.

vegvarie@zeus.nyf.hu Elérhetőségei: B épület II./237., telefon: 06-42/599-400/2328

Dr. Nagy Edit – GTFKDr. Nagy Edit

1992-ben Budapesten, az Orvostovábbképző Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán nyertem egészségügyi szakoktatói oklevelet, majd 1993-ban individuálpszichológiai tanácsadó képesítést szerzetem, így egyéni- pár-és csoportterapeutaként működhetek.
1996-ban a Kossuth Lajos Tudományegyetemen kiváló minősítésű oklevéllel végeztem el a mentálhigiénikus szakot. 1997-ben sikeresen megvédtem a Magyar Pszichiátriai Társasághoz benyújtott Autogén tréning esetbemutatását, s használhatom a relaxációs terapeuta címet. 1993-ban az akkor szerveződő DOTE Egészségügyi Főiskola Diplomás Ápoló Szakán, az iskolaalapító oktatók egyike voltam. Főiskolai tanársegédként egészségtudományi és magatartástudományi tárgyakat oktattam. 2002. február elsejétől a Nyíregyházi Főiskola Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Művelődéstudományi-és Felnőttképzési tanszékének oktatójaként, kommunikációelméletet, mentálhigiénét, egészségpedagógiát tanítok, s kommunikációs készségfejlesztő tréninget vezetek.
Tagja vagyok a Magyar Pszichiátriai Társaságnak, a Magyar Individuálpszichológiai Egyesületnek, az Antropos Mentálhigiénés Egyesületnek. Azt hiszem pályám révén nem véletlen, hogy kapcsolatba kerültem a Nyíregyházi Főiskola Esélyegyenlőségi Irodájával, s szakmai tapasztalataim kamatoztatva a Gazdasági- és Társadalomtudományi Kar koordinátoraként részt veszek a Fogyatékossággal élő hallgatókat segítő bizottság munkájában.

nagyed@zeus.nyf.hu Elérhetőségei: A épület II./216. Telefon: 06-42-599-400/2225

Dr. Vajda Ildikó – TTFKDr. Vajda Ildikó

A Nyíregyházi Főiskola Testnevelés és Sporttudományi Intézetében dolgozom. A Természettudományi Kar koordinátoraként 2006-tól segítem a Fogyatékkal Élőket Segítő Bizottság munkáját.
Feladatom: a rászoruló fiataloknak terápiás és rekreációs céllal segítsek szárazföldi és vízben végzett egyéni és csoportos mozgásprogram összeállításában.
Szeretném, ha a munkám során olyan programokhoz, lehetőségekhez jutnának a hozzám forduló hallgatók, amelyek elősegítenék egy jobb, élhetőbb életminőség megteremtését.

vajdai@zeus.nyf.hu Elérhetőségei: Testnevelési és Sporttudományi Intézet fsz./007 szoba, telefon: 06-42/599- 400/2081 mellék

Bódi Gabriella – MMKBódi Gabriella

A Műszaki és Mezőgazdasági Karon tevékenykedem 2009. óta kari koordinátorként. Fontosnak tartom, hogy hallgatóink értesüljenek azokról a lehetőségekről, melyek életviteli problémáikon segítenek, hogy az intézményünkben töltött tanulmányi éveik teljesek és sikeresek legyenek.

bodig@nyf.hu Elérhetőségei: C épület I./108., telefon: 06-42/599-400/2430 mellék

Harsányiné Petneházi Ágnes – PKKHarsányiné Petneházi Ágnes

. petnehaziagi@nyf.hu

  Elérhetőségei: telefon: 06-30/367-0919, fogadóóra: Hétfő: 11.00-12.00, kedd: 14.00-15.00

 

Személyi segítő

Pappné Kisferi Erzsébet Pappné Kisferi Erzsébet

A Hallgatói Esélyegyenlőségi Iroda munkatársaként személyi segítői feladatokat, látok el. 2003-tól dolgozom a Nyíregyházi Főiskolán, és 2006-ban kerültem az esélyegyenlőségi irodára. Feladataim közzé tartozik: kapcsolattartás a hallgatókkal, tanárokkal, az iroda adminisztrációs munkájának elvégzése, kérvények, pályázatok elkészítése, egyéni segítségnyújtás, csoportfoglalkozások megszervezése, a kortárs segítők koordinálása. Örülök annak, hogy itt dolgozhatok, hiszen munkám során lehetőségem nyílt csodálatos embereket megismerni és rájöttem arra, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy csak a rossz dolgokat vegyük észre.
Keressetek fel bizalommal, szívesen segítek!

kisferie@zeus.nyf.hu Elérhetőségei:

Lutter Krisztina Lutter Krisztina

2008. szeptember közepétől dolgozom a Hallgatói Esélyegyenlőségi Irodán, mint személyi segítő. Nagyon örültem ennek a lehetőségnek, mivel nagyon szeretek emberekkel foglalkozni, és segítséget nyújtani nekik. Munkám során alkalmam nyílt fantasztikus emberekkel megismerkednem.

k.lutter@freemail.hu Elérhetőségei:

Kortárs segítők

Budaházi Renáta Szabó Enikő

Budaházi Renáta vagyok, másodéves szociálpedagógus hallgató. Az idén lettem kortárssegítő. Nagyon sok örömömet lelem benne. Szívesen segítek bárkinek, akinek tudok. Forduljatok hozzám bizalommal.
 

Bálint Brigitta Bálint Brigitta

Bálint Brigitta III. Szociáll pedagógushallgató vagyok.
Nagyon szeretek az embereknek segíteni. Minden vágyam az volt, hogy felsőfokú oktatási intézményben tanulhassak, és, hogy a tanuláson kívül másoknak is segíthessek.
A Nyíregyházi főiskolán nagyon megörültem, amikor megtudtam, hogy Esélyegyenlőségi iroda működik. Immár harmadik éve csatlakoztam az Esélyegyenlőségi Iroda kortárssegítő hálózatához.
Segítek az erre rászorulóknak a bevásárlásban, eljutni az előadásokra stb. Nap, mint nap megtapasztalom, hogy mennyire jó segíteni másokon.
Ha te is segítségre szorulnál, fordulj nyugodtan bizalommal hozzám!
 

Körei László Körei László

Tanári mesterszakos hallgató vagyok (magyartanár-inkluzív nevelés tanára). Első diplomámat is az intézményben szereztem, s szívesen tértem vissza ismét Nyíregyházára. Óriási eredménynek tartom, hogy a Nyíregyházi Főiskolán évek óta intézményesített keretek között azért munkálkodnak szorgos és jószándékú emberek, hogy az esélyegyenlőség megteremtése minél hatékonyabban valósuljon meg a főiskola hallgatói számára.

Örömömre szolgál, hogy a Hallgatói Esélyegyenlőségi Iroda valódi megoldásokban gondolkodik, ezért szívesen csatlakoztam egy esélyteremtő, inkluzív szemléletű közösségépítő munkába, amely eredményeként remélem, hogy a lehető legtöbb hallgató számára tudunk segítő kezeket nyújtani, lehetőségeket teremteni. A szociális érzékenység, a közösségi gondolkodás és a toleráns, befogadó szemlélet gyermekkorom óta meghatározza attitűdömet és ebből semmilyen körülmény hatására nem engedek azóta sem!

Azt gondolom, hogy akár intézményi, akár össztársadalmi szinten le kell bontani azokat a láthatatlan falakat, amelyeket nemtörődömségből, közönyösségből építettek fel maguk köré az emberek- elválasztva ezzel egymástól például az átlagos és a fogyatékkal élő embereket.Az idegenkedés és az előítélet ugyanis útját állja a befogadó közösségek kialakulásának, s nagyon sok embertársunkat tart távol a társadalmi érvényesüléstől, az esélyek és feltételek azonos hozzáférésétől. Bízom benne, hogy kortárs segítőként aktívan hozzá tudok én is járulni a fogyatékossággal élő hallgatótársaim integrációjához, fizikális és infokommunikációs akadálymentesítéséhez, mindennapjaik könnyítéséhez, tanulási esélyeik növeléséhez. Mindezt Bessenyei György szellemében teszem, mely szerint: " A jóra való igyekezetben megszűnni alacsonyság volna."
 

 


Az oldal 800x600 méretben IE és Mozilla Firefox böngészőre optimalizálva.