EBH képzéssorozat 2012
Írta: webmester Dátum: 2012. jún. 10.
Tisztelt Hölgyem/Uram!

Kérem, engedje meg, hogy partnerséget ajánlva továbbítsam Önnek és munkatársainak az Egyenlő Bánásmód Hatóság következő rendezvényének jelentkezési lapját és tájékoztassam az eseményről. A Hatóság 2009-től a TÁMOP 5.5.5. projekt eszközeivel is törekszik az egyenlő bánásmód követelményének tudatosítására, valamint a társadalom érzékenyítésére.

A diszkrimináció elleni küzdelem – a társadalmi szemléletformálás és a hatósági munka erősítése című projekt egyik innovációja a 2010-ben indított, az egész országra kiterjedő képzéssorozat, amely az Egyenlő Bánásmód Hatóság egyedülálló jogalkalmazási tapasztalataira épül. A hatóság jogászai fejlesztették a tréninghez kapcsolódó tananyagot és a képzésben jogi trénerként is közreműködnek.

Az egyenlő bánásmód érvényesítése és a társadalmi érzékenység fejlesztése című 30 órás akkreditált képzés sikeres elvégzésével a résztvevők elsajátítják az esélyegyenlőségi ismereteket, képessé válnak a diszkrimináció különböző formáinak felismerésére és a jogérvényesítés módjának megválasztására. A képzés fejleszti azokat a személyes és szakmai készségeket, amelyek a résztvevőket hozzásegítik ahhoz, hogy az egyenlő bánásmód elvét konkrétan érvényre tudják juttatni munkájukban.

Különösen fontos lehet a képzésén megszerezhető tudás most, amikor a pályázati úton megszerezhető forrásokhoz is nagy számban kész ülnek esélyegyenlőségi tervek és programok, elsősorban azért, mert az esélyegyenlőség nyújtása és biztosítása minden szinten, lokális közösségekben is feltétele a társadalmi kohéziónak.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság következő képzését Miskolcon, 2012. június 14-16. között elsősorban az önkormányzatok és nemzetiségi önkormányzatok képviselőinek, a civil közösségeknek, közigazgatási szakembereknek szervezi , de minden érdeklődőt szeretettel várunk. A részvétel ingyenes, a résztvevőknek teljes ellátást, valamint szükség esetén szállást biztosítunk.

A kitöltött Jelentkezési lapokat orsolya.panczel@ebh.gov.hu e-mail címen fogadjuk.
Jelentkezési lap

További információk a projektről a Hatóság honlapján (www.egyenlobanasmod.hu), a TÁMOP 5.5.5. projekt felületein a www.egyenlobanasmod.hu/tamop/kepzesek#helyszinek link alatt találhatóak. Ezen a felületen publikáljuk folyamatosan a további tréningeket is a 2013 júniusáig tartó képzéssorozatban.

Üdvözlettel:

Dr. Honecz Ágnes elnök és Dr. Pánczél Márta projektvezető

Egyenlő Bánásmód Hatóság
1024 Budapest Margit krt. 85. VII/752
Telefonszám: 1 336 76 58
E-mail: marta.panczel@ebh.gov.hu
Teljes hír