Nyíregyházi Főiskola

Esélyegyenlőségi Iroda

Hallgatói Szolgáltató Központ - Esélyegyenlőségi Csoport

Aktualitások Hírkategóriák Letöltések Linkek Képtár Keresés
2019. Január 19.   
MenüBejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Online felhasználók
Vendég: 1
Nincs Online tag

Regisztráltak: 38
Nem aktiváltak: 0
Legújabb tag: Abraham
Családi drogprevenciós klubfoglalkozások
HírekTisztelt Szervezetek, Tisztelt Kollégák!

Az Együtt Egymásért Kelet-Magyarországon Egyesület elindította új projektjét és programját "Családi drogprevenciós klubfoglalkozások a könyvtárban" címmel.

A program keretében olyan családi programot kínálunk az érdeklődőknek, nagycsaládosoknak, könyvtárba látogatóknak, amiben általános és speciális ismereteket adunk át csoportos és egyéni formában, megtanítjuk a résztvevőket a felmerülő problémák felismerésére, kezelésére, kommunikációra, segítségkérésre, valamint az empatikus viselkedés kifejlesztésére.

A család minden tagjához kívánunk szólni, de hasznos időtöltést is kínálunk: kézműves foglalkozások, könyv- és filmajánlók, XBOX 360 + Kinect játékok, teaház, feszültségoldó programok várnak mindenkit.

A klubfoglalkozások a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár (4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 2. sz.) Kamaratermében minden szombaton délelőtt 10-től 13 óráig lesznek egészen 2012. június 30-ig. A klubfoglalkozáson rendszeresen résztvevők a Könyvtár ajándékaként ingyenesen beiratkozhatnak erre az évre.

A projekt keretében megvalósuló programot a Nemzeti Erőforrás Minisztérium támogatásával és a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közreműködésével valósítjuk meg.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

További információk, beszámolók az egyesületünk honlapján, illetve facebook oldalán található.

Tisztelettel: Stankóczi László, egyesület elnöke
jótékonysági futballmérkőzés
Pályázatok
Pályázat a jótékonysági futballmérkőzés bevételére

Részletek
Vásárosnaményi ifjúsági tábor
HírekAngolul korosztályával kommunikálni tudó, többségében az észak-alföldi régióhoz valahogyan kötődő (pl. itt született, vagy itt él, vagy itt folytatja tanulmányait) fiatalok 5-6 fős csoportját keressük projekt koordinálásra, nyelvvizsgára felkészítő nyelvgyakorlásra.
Részletek
Seneca Beszéd Stúdió workshop 2012
HírekA Seneca Beszéd Stúdió következő workshopjának témája az autizmus, különös tekintettel a kommunikáció sajátosságaira.

Időpont és helyszín: 2012. május 22. 11.00-13.00 – Seneca Beszéd Stúdió, Budaörs, Fodros u. 25.

A létszám korlátozott, ezért a részvételt regisztrációhoz kötjük. Részvételi szándékodat kérlek, legkésőbb 2012. május 16. szerdáig jelezd e-mailben, a balase@senecabeszedstudio.hu e-mail címen. A jelentkezéseket a regisztrálás sorrendjében fogadjuk. A regisztráltaknak részletes programot küldünk.

Részletek - * - Jelentkezési lap
folyamatos Braille tanfolyam
HírekA Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei egyesülete 2012 évben folyamatosan Braille tanfolyamot, valamint érzékenyítő és szemléletformáló tréninget szervez nem csak látássérülteknek.

Az oktatás lehet csoportos max 5 fő, vagy egyéni.
A pontírást az 1800-as években Louis Braille tökéletesítette melyet ma is használunk.
A Braille írást azok akik nem élnek látási fogyatékossággal a közéletben a gyógyszeres dobozokon, egyes gyógyhatású készítményeken, vegyiárukon és élelmiszereken fedezhetik fel.

A tanfolyam indításával szeretnénk megőrizni a pontírás kultúráját.
összekötve egy érzékenyítő és szemléletformáló tréninggel.
A tréningen szemtakaró segítségével megismertetjük a tanfolyam résztvevőit azokkal az önálló életvitelt megkönnyítő segítő eszközökkel amiket a látássérültek mindennapi életük során használnak. Ezek az eszközök többségében magyarul beszélnek. Ilyen lehet egy színfelismerő, a JAWS képernyőolvasó szoftver, mérlegek, órák, a TALKS telefonszoftver, vérnyomás és vércukorszintmérő, valamint a gyengénlátók életét megkönnyítő e-nagyítók, távcsőszemüveg, optikai nagyítók.

A tréning második fázisában lehetőséget biztosítunk arra is, hogy a tanfolyam résztvevői kipróbálhassák a fehérbottal történő közlekedést Nyíregyháza város területén. A bátrabbak akár szemtakaróval is!

Majd sor kerül a Braille oktatásra. Tankönyvből, ABC segítségével, látássérült oktatóval lehet elsajátítani a tapintható olvasást.
Majd speciális pontírógéppel, megtanulható a Braille írás is.
Érdekességként megmutatjuk azt is hogyan készül egy Braille könyv speciális nyomtatóval.

A résztvevőknek megmutatjuk a MOON írást is, mely egy új alternatív kommunikációs jel rendszer, melyet a látássérültek közül azoknak ajánlunk elsajátításra, akik a Braille írást már nem tudják megtanulni egyéb egészségügyi okok miatt.
PL: cukorbetegség, igénybe vett ujjbegyek.

tanfolyamunkra várjuk látássérült tagjainkat, hozzátartozóikat,valamint azokat, akik szociális területen, oktatási intézményekben, fogyatékosok között, gyógypedagógiai asszisztensként, támogatószolgálatoknál dolgoznak, vagy szakirányú képzésekben vesznek részt. De a kíváncsi csupán csak érdeklődő embereket is szívesen fogadjuk.
A tréning és a tanfolyam INGYENES!

Érdeklődni és jelentkezni lehet:
Nagy Tünde elnöknél
Vakok és Gyengénlátók szabolcs-szatmár-Bereg megyei egyesülete.
Nyíregyháza Országzászló Tér 8. 2/215.; Mobil: 30-373-1380
Email: vakegy@upcmail.hu - Web: www.vakegy.hu
önkéntes felolvasók 2012
HírekA Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete önkéntes felolvasókat toboroz.

Az egyesület 2009. óta egy speciális hangstúdióval rendelkezik, ahol különböző hangzó kiadványok készülnek önkéntes felolvasók segítségével.
Ebben a hang stúdióban készítjük el többek között az egyesület Szemezgető és Egész-séker című kiadványainak hangzó példányait, de itt látott napvilágot a Szavak szárnyán, írók útján című, látássérült írók műveit magában foglaló antológia hangoskönyv változata is. Ezenkívül több hangos információs levelet, tananyagot, tankönyvet olvasnak fel, önkéntes felolvasók mely óriási segítséget jelent azoknak a vak vagy gyengénlátó személyeknek, akik a hagyományos írást már nem tudják elolvasni, azonban a Braille-írást még nem ismerik. Sok ember számára az egyetlen információszerzési lehetőség a hangzó információ befogadása.
Az így elkészült anyagokat egyéni szükségleteknek megfelelő formában CD-n vagy kazettán továbbítják az egyesület dolgozói a célcsoportnak.

Ahhoz, hogy továbbra is segíthessük látássérült tagjaink tanulmányait, tájékoztathassuk őket az egyesület programjairól, pályázati lehetőségekről, további felolvasókra van szükségünk.
Keresünk tehát olyan önkénteseket, akik szívesen áldozzák idejüket más emberek segítésére, és akik tisztán, hangsúlyozva tudnak olvasni. Telefonos egyeztetés után, minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk egy próbaolvasásra egyesületünk stúdiójába.

Telefonszámunk: 06-30 373-1380
Címünk: Nyíregyháza, Országzászló tér 8. 2. emelet 215

Nagy Tünde
Elnök

Dankó Pál
Stúdió vezető
Érzékenyítés és szemléletformálás 2012
Hírek
Érzékenyítés és szemléletformálás

2002 óta egyre több fogyatékossággal élő jelentkezik a felsőoktatás valamely intézményébe. A Nyíregyházi Főiskola az országban az első három felsőoktatási intézmény között szerepel a speciális szükségletekkel élő hallgatói létszámot tekintve.
A retroradio.hu cikk részletesen
Fogyatékos ügy a felsőoktatásban 2012
Hírek
Fogyatékos ügy a felsőoktatásban

Nyíregyháza – Április 3-án (kedd) 16.30-tól a Nyíregyházi Főiskola könyvtári teadélutánjának következő programján Göncziné dr. Szabó Terézia, a főiskola Esélyegyenlőségi és Fogyatékossággal Élő Hallgatók Irodájának vezetője tart előadást
A cikk részletesen
VAGYOK 2012
Hírek
A Székesfehérvári Első Lions Club idén is megrendezi immár ötödik alkalommal a Vakok és Gyengénlátók Országos Kulturális és Művészeti Találkozóját a VAGYOK 2012 rendezvényt.

A találkozó időpontja: 2012. május 12. 9:00 – 17:00.
A találkozó helyszíne: ALCOA KÖFÉM Oktatási és Közművelődési Klubház ( 8000. Székesfehérvár, Verseci u. 1-15. )

Részletek - * - Nevezési lap
Egészségnapok 2012. április 18-19.
HírekKedves Kollegák!/Kedves Hallgatók!

A Nyíregyházi Főiskola Esélyegyenlőségi Irodája a Főiskolások Hete
rendezvénysorozatához kapcsolódva évek óta szervez programokat az érzékenyítés és az egészségmegőrzés témakörében.
2012. április 18-án és 19-én ismét szeretettel várjuk mindazokat, akiknek felkeltettük érdeklődését a mellékelt programokkal.

Üdvözlettel: az Esélyegyenlőségi Iroda munkatársai

Időpont: 2012. április 18-19. 12.00-17.00 óra között

Meghívó és program
Mozgásban az egész család
Hírek
Mozgásban az egész család


A Vakok és Gyengénlátók Sz-Sz-B. Megyei Egyesülete szeretettel meghívja Önt és családját a 2012. április 27-én megszervezésre kerülő sportos családi napra.

A közösségi program helyszínének egy igazán gyönyörű és izgalmas területet választottunk ki, hiszen idén a nyíregyházi Tuzson János Botanikus kertben fogunk eltölteni egy élményekkel teli napot.

A közelgő gyermeknap alkalmából természetesen a legkisebb tagjainknak külön meglepetéseket is tartogatunk.

Míg a felnőttek szakértő vezető segítségével csodálhatják meg az üvegház és a park növényritkaságait, addig a legkisebbek a botanikus kert kalandparkját vehetik birtokba. A tornyos-bástyás favárakban és földvárban a gyerekek kipróbálhatják ügyességüket, merészségüket. A kalandok mellett szórakoztató és oktató játékok is várják a gyerekeket.

Úgy gondoljuk, hogy nem csak az apróságok számára lesz nagy élmény kicsit bolyongani a 25mx20m-es területen elterülő, több mint 550 db óriás tujából álló sövénylabirintusban.

A friss levegőn megéhezett résztvevőket egyesületünk finom ebéddel is megvendégeli.
A program időpontja: 2012. április 27. (péntek) 9.00 és 14.00 óra között
Színhelye: Tuzson János Botanikus kert, Nyíregyháza, Sóstói út 31.

Megközelíteni a Nyíregyházi vasútállomásról a 8-as autóbusszal lehet, a teniszpálya megállónál kell leszállni. Itt önkéntes segítők és az egyesület munkatársai segítenek majd a biztonságos átkelésben és a rendezvény helyszínére való eljutásban.

A programra előzetes jelentkezés szükséges, melyet 2012. április 25-ig tehetnek meg egyesületünk elérhetőségeinek valamelyikén.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők!

Elérhetőségeink: Tel: 42-407-486 Mobil: 30-373-1380
Email: ugyfelszolga@upcmail.hu

Oldal: 7 / 22 << < 4 5 6 7 8 9 10 > >>

Az oldal 800x600 méretben IE és Mozilla Firefox böngészőre optimalizálva.