Nyíregyházi Főiskola

Esélyegyenlőségi Iroda

Hallgatói Szolgáltató Központ - Esélyegyenlőségi Csoport

Aktualitások Hírkategóriák Letöltések Linkek Képtár Keresés
2018. December 16.   
MenüBejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Online felhasználók
Vendég: 1
Nincs Online tag

Regisztráltak: 38
Nem aktiváltak: 0
Legújabb tag: Abraham
Esélytábor 2013
Pályázatok
ESÉLYTÁBOR FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐK SZÁMÁRA (EGYÉNI PÁLYÁZAT)

Pályázók köre: azon belföldi illetőségű, a pályázat benyújtásakor 18. életévét betöltött, de 2013. augusztus 31. napjáig 40. életévüket be nem töltött fogyatékossággal élő személyek, akik a pályázat benyújtásakor fogyatékossági támogatásban, és/vagy magasabb összegű családi pótlékban, és/vagy vakok személyi járadékában részesülnek, vagy közlekedőképességében súlyosan akadályozottak, és ezen állapotok valamelyikének fennállását a Magyar Államkincstár vagy a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) által kibocsátott okirattal igazolni tudják.
Láthatatlan kiállítás 2013
HírekKedves Kollegák!/Kedves Hallgatók!

A Nyíregyházi Főiskola Esélyegyenlőségi Csoportja évek óta szervez programokat az érzékenyítés és az esélyegyenlőség jegyében. Az előző évekhez hasonlóan most is a FŐHE rendezvénysorozatához kapcsolódva kerül megrendezésre a "Láthatatlan kiállítás", „Séta kerekesszékkel a főiskolán”. Az egészségmegőrzés jegyében Egészségügyi és testfejlettségi állapotfelmérésekre lesz lehetőség.

Programok időpontjai és helyszínei:
2013.05.15. 13.00-15.00 Láthatatlan kiállítás - "B" épület alagsor
2013.05.15. 13.00-15.00 Séta a kerekesszékkel - "B" épület előtti tér
2013.05.16. 13.00-15.00 Egészségügyi szűrések - "B" épület földszinti ruhatár


Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!
Üdvözlettel: az Esélyegyenlőségi Iroda munkatársai
Digitális Tartalom Látássérülteknek
HírekKedves Olvasóink!

Örömmel számolunk be róla, hogy megalakult a Digitális Tartalom Látássérülteknek civil társaság (röviden DITAL). A társaság azt tűzte ki zászlajára, hogy olyan könyvtárat hozzon létre a látássérültek számára, mely a kor technikai követelményeinek, valamint a szerzői jogi törvény állttal támasztott feltételeknek megfelel, és segíti a látássérült embereket a könyvekhez való hozzájutáshoz.
Csatlakozni lehet, valamint egyéb információt olvashat (többek között a DITAL civil társasági szerződést is) a www.dital.hu weboldalon.
Építsük együtt a saját könyvtárunkat!

Kattintson a Részletekre!
Fogadd el, fogadj el kampányt 2013-ban
Hírek
MEGHÍVÓ
A KÉZENFOGVA ALAPÍTVÁNY – FOGADD EL, FOGADJ EL RENDEZVÉNY SOROZATÁNAK NYÍREGYHÁZI ÁLLOMÁSÁRA

Szeretettel várunk mindenkit, aki szeretne megismerkedni különleges eszközökkel, különleges emberekkel, aki különleges élményekkel akar gazdagodni és ki akarja próbálni ügyességét.
Helyszín: Nyíregyházi Főiskola, Bessenyei Aula (Nyíregyháza, Sóstói út 31/B)
Időpont: Május 3. 10-16-ig
A program részletes információi
sportnap - 2013.04.17.
Hírek
A FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐK SPORTSZERVEZETÉNEK MAGYARORSZÁGI SZÖVETSÉGE (FMSZ) és a NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA SPECIÁLIS SPORTNAP PROGRAMJÁRA

Helyszín: Nyíregyházi Főiskola, Testnevelési és Sporttudományi Intézet (T2 Csarnok), 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 31./b
Időpont: 2013. április 17. (szerda) 900– 1200

A program részletes információi
szemléletformáló esélynap 2013. május 3-án
Hírek
Kedves Kollégák/Kedves Hallgatók!

A Kézenfogva Alapítvány "Fogadd el, fogadj el" című szemléletformáló esélynapot tart Nyíregyházán 2013. május 3-án a Nyíregyházi Főiskolán, ahol várják az általános és középiskolás gyerekeket, valamint a főiskolai hallgatókat, dolgozókat, valamint mindenkit aki fogékony a sérült emberek életével kapcsolatban.
A program részletes információi

Üdvözlettel: az Esélyegyenlőségi Csoport munkatársai
TÁMOP-4.1.2. D-12/1/KONV-2012-0019
PályázatokKedves Hallgatók!
A Nyíregyházi Főiskola pályázat révén lehetőséget kapott az államilag finanszírozott képzésben résztvevő hallgatói számára ingyenes nyelvi képzéseket szervezni. A speciális igényű – elsősorban diszlexiás – hallgatók számára külön csoport indul 2013 őszén. A képzés kiscsoportos formában, speciális módszerekkel történik, mely igen hatékony az eddigi tapasztalatok alapján.
A pályázat általános információi

Kérjük, jelezzétek az Esélyegyenlőségi Csoport felé részvételi szándékotokat, hogy tudjunk képviselni Benneteket a jelentkezésnél.
Tanulmányi támogatás 2013
Pályázatok
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
Tanulmányi támogatásra

A pályázat célja:
A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének alapszabályában meghatározott céloknak megfelelően egyszeri, vissza nem térítendő pénzbeli juttatással szeretnénk támogatni a látássérült tanulók képzését és oktatását.
A pályázat benyújtásának határideje:
2013. június 1. és 2013. július 31. között folyamatosan.
palyazat2013adatlap-tanulmanyitamogatas.doc
versmondási rekordkísérlet
HírekKedves költészetet kedvelő tagtársam!

A Váczi Mihály kulturális központ a költészet napja alkalmából 2013. április 11-én 13 órától közös versmondási rekordkísérletre hívja a látássérült embereket és mindenkit akik szeretnének részt venni a programon.

A rendezvényt a Bujtosi szabadidő csarnokban rendezik meg, melyre kb ezer embert várnak. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

A szervezők együttműködve egyesületünkkel, lehetőséget adnak arra, hogy a látássérültek és a velük a rendezvényre érkező ismerősök, családtagok, barátok, előzetes regisztráción vegyenek részt.

Jelentkezni 2013. április 9-én 14 óráig lehet az egyesületben név, cím, személyi szám bediktálásával.

A résztvevőkkel 12 óra 15 perckor találkozunk az egyesületben, ahonnan együtt sétálunk át a rendezvény helyszínére.

A látássérültek részére a rekordkísérlet fő elemeként közösen elszavalásra kerülő Váczi Mihály Én szőke városom című verse a helyszínen akadálymentes formátumban nagybetűs sík írásban, valamint Braille írásban kerül majd kiosztásra.

Kérem, hogy a rendezvényre a személyi igazolványukat hozzák magukkal.

Jelentkezni az alábbi elérhetőségek valamelyikén lehet:
Tel: 42-407-486 Email: ugyfelszolga@upcmail.hu
cikkíró pályázat 2013
Pályázatok
Örökké tartó pillanatok

2013-ban a Szemezgető stábja cikkíró pályázatot ír ki "Örökké tartó pillanatok" címmel. Az írásokat az alábbi témakörökben várjuk:

- Egy pillanat, mely megállította az időt: Erre a jeligére várjuk azokat a cikkeket, melyek valami rendkívüli eseményről számolnak be, legyen az egy fontos családi pillanat a cikkíró életében, egy meghatározó találkozás élménye, vagy egy pozitív vagy negatív történés visszaidézése, melynek következtében az életben minden megváltozott.

- Mosolygó pillanatok: Erre a jeligére vidám történeteket, anekdotákat várunk, ami alapulhat saját élményen, de természetesen lehet fikció is.

- Hétköznapi pillanatok: Erre a jeligére olyan írásokat várunk, melyek hétköznapi, ám egy ember életében mégis fontos pillanatokról szólnak. Szívesen olvasnánk akár annak történetét, hogy fogyatékkal élőként ki hogyan birkózik meg a hétköznapok gondjaival, kihívásaival. Komolyabb és könnyedebb hangvételű cikkeket egyaránt szívesen fogadunk ez utóbbi témához.

A pályamunkákat 2013. május 31-ig folyamatosan várjuk. Egy szakértő zsűri fogja kiválasztani a beérkezett pályaművek közül a legjobbat, melynek szerzőjét tárgynyereményben részesítjük. A zsűri a beérkezett művek közül kiválaszt további 10 alkotást, melyet a kiadványban publikálni fogunk, szerzőjével pedig (beleegyezése esetén) riportot készítünk, mely szintén megjelenik a Szemezgető hasábjain.
Arra buzdítunk tehát mindenkit, hogy ragadjon klaviatúrát, és örökítse meg azokat a pillanatokat, melyeket érdemes megmenteni a tovaszálló idő karmaiból.

Az alkotásokat az alábbi címre várjuk:
Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-szatmár-Bereg Megyei egyesülete
4400 Nyíregyháza Országzászló tér 8. 2 emelet.
Email: info@vakegy.hu
álláskeresés
Hírekwww.meosz.hu álláskeresési rovatából való:

Keresett szakma, munkakör: távmunkás
Jelentkezési határidő: 2013 március 31.
Megváltozott munkaképességgel, távmunkásokat felveszünk az alábbi feltételekkel:
Munkaidő napi 4 óra
Bér: a minimálbér 4 órára eső része
Munkakör: piackutatás-marketing

Számítógép,internet kapcsolat és a számítógép felhasználói szintű ismerete szükséges. Az önéletrajzokat kérjük a kereskedelem@alfa55.hués a kreativ@alfa55.hu címekre elküldeni. Érdeklődés a 0614128117-es telefonszámon.

Elsősorban olyan jelentkezőket várunk, akiknek a komplex felülvizsgálata már megtörtént, vagy esetleg olyan jelentkezőt, aki a tavalyi év decemberében támogatott munkahelyen dolgozott már, és ezt igazolni is tudja.
Oldal: 3 / 22 < 1 2 3 4 5 6 > >>

Az oldal 800x600 méretben IE és Mozilla Firefox böngészőre optimalizálva.