Nyíregyházi Főiskola

Esélyegyenlőségi Iroda

Hallgatói Szolgáltató Központ - Esélyegyenlőségi Csoport

Aktualitások Hírkategóriák Letöltések Linkek Képtár Keresés
2019. Január 19.   
MenüBejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Online felhasználók
Vendég: 1
Nincs Online tag

Regisztráltak: 38
Nem aktiváltak: 0
Legújabb tag: Abraham
Esélytábor 2013
Pályázatok
ESÉLYTÁBOR FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐK SZÁMÁRA (EGYÉNI PÁLYÁZAT)

Pályázók köre: azon belföldi illetőségű, a pályázat benyújtásakor 18. életévét betöltött, de 2013. augusztus 31. napjáig 40. életévüket be nem töltött fogyatékossággal élő személyek, akik a pályázat benyújtásakor fogyatékossági támogatásban, és/vagy magasabb összegű családi pótlékban, és/vagy vakok személyi járadékában részesülnek, vagy közlekedőképességében súlyosan akadályozottak, és ezen állapotok valamelyikének fennállását a Magyar Államkincstár vagy a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) által kibocsátott okirattal igazolni tudják.
Kedvezményezettek köre: a jelen pályázati felhívás pályázói kör előírásainak megfelelő belföldi illetőségű, a pályázat benyújtásakor 18. életévét betöltött, de 2013. augusztus 31. napjáig 40. életévüket be nem töltött fogyatékossággal élő személyek, illetve pályázatban nevesített kísérő személy.
A tábor helyszíne és ideje:
Fonyódliget, 2013. június 17-22. (6 nap, 5 éjszaka)
Fonyódliget, 2013. augusztus 23-28. (6 nap, 5 éjszaka)
Résztvevők maximális létszáma: turnusonként 45 fő, összesen 90 fő.
Általános pályázati feltételek
 Pályázni a www.erzsebetprogram.hu honlapon található elektronikus pályázati adatlap kitöltésével lehet;
 A pályázat elnyerésének lehetősége a pályázati keretösszeg, valamint a létszámkeret kimerüléséig, de legfeljebb 2013. május 20. napjáig áll fenn;. Egy pályázati adatlapon egy fogyatékossággal élő, és egy vele együtt utazó kísérő nyújthat be pályázatot. Kísérőnek személyi segítséget, fejlesztést nyújtó szakember is rögzíthető. (Amennyiben kísérőként személyi segítséget, fejlesztést nyújtó szakember kerül rögzítésre, így kötelezően csatolandó a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége szakmai ajánlása.);
 A kötelező mellékleteket kizárólag a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (továbbiakban Alapítvány) által megadott, a www.erzsebetprogram.hu honlapról letölthető formanyomtatványokon lehet benyújtani. A mellékleteket digitalizált formában kell feltölteni a pályázati adatlap kitöltésével egyidejűleg, jpg/png formátumban, dokumentumonként legfeljebb 1 MB méretben;
 A pályázók a pályázat benyújtását követően visszaigazoló e-mailt kapnak. Az e-mailben található internetes hivatkozásra (linkre) kattintva kell aktiválni a pályázatot, legkésőbb. 2013. május 20. 24:00 óráig. Aktiválás hiányában a pályázatok automatikusan elutasításra kerülnek;
Tematikus pályázati kiírás 2013.
 A pályázó a pályázat aktiválását követően pályázati azonosító számot kap;
 A hibásan, hiányosan vagy nem feldolgozható adatokkal kitöltött és/vagy kötelező mellékletek nélküli, illetve határidő után beérkezett pályázatok érvénytelennek minősülnek;
 Az érvénytelenül beadott pályázatok hiánypótlására, javítására nincs lehetőség;
 Az adatok valóságtartalmát az Alapítvány ellenőrizheti;
 A pályázatokat az Alapítvány folyamatosan, a beérkezés sorrendjében bírálja el.
A pályázati kiírásban foglalt feltételeknek való maradéktalan megfelelés esetén a pályázatok automatikusan kedvező elbírálásban részesülnek. A pályázatok elbírálására 2013. május 27. napjáig kerül sor. Az elbírálást követően a pályázók a pályázati adatlapon rögzített e-mail címre kapnak értesítést az elbírálás
eredményéről, legkésőbb 2013. május 27. napjáig;
 A pályázattal elnyerhető támogatás nem terjed ki a tábor helyszínére történő
utazás megszervezésére, valamint az utazás költségeire.
Támogatás tartalma:
Az Alapítvány teljes körű ellátást biztosító táborozási szolgáltatás igénybevételéhez nyújt támogatást az Erzsébet-tábor turnusának időtartamára. A turnusok időtartama 6 nap, azaz 5 éjszaka. Az Alapítvány által nyújtott névre szóló támogatást a fonyódligeti Hotel DAM-ban lehet igénybe venni. A táborok programjait a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége biztosítja Kovács Ágnes szakmai vezetésével.
A tábor önrésze kedvezményezett személyenként 2.000,- Ft, azaz kettőezer forint, ha a kedvezményezett családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a mindenkori minimálbér összegét.1 12013.01.01-től 98 000,- Ft, amely összegnél nem lehet magasabb az egy főre számított nettó jövedelem. A nettó jövedelembe számít: nettó (megkapott) munkabér, nyugdíj, rendszeres családtámogatási és szociális juttatások összege. Számítási mód: havi összes családi bevétel osztva az együtt élő családtagok számával.
Az ennél magasabb egy főre jutó jövedelemmel rendelkező – vagy jövedelemnyilatkozatot tenni nem kívánó – kedvezményezett esetén a tábor önrésze kedvezményezettenként 10.000,- Ft, azaz tízezer forint.
Az Erzsébet Tábor a kísérőnek - hozzátartozó, személyi segítséget, fejlesztést nyújtó szakember - a táborozás alatt szállást és ellátást nyújt.
A tábor önrésze kísérőnként, személyi segítséget, fejlesztést nyújtó szakemberként 2.000,- Ft, azaz kettőezer forint. A személyi segítséget, fejlesztést nyújtó szakember a táboroztatást követően 10.000,- Ft, azaz tízezer forint értékben Erzsébet-utalványban részesül.
Az önrészt a kedvező pályázati döntésről szóló értesítő e-mail kézbesítését követően, legkésőbb 2013. június 3. napjáig, egy összegben, a benyújtáskor kapott pályázati azonosító számot feltüntetve kell átutalni az Alapítvány alábbi bankszámlaszámára:
Tematikus pályázati kiírás 2013.
OTP Bank 11794008-20541073
Amennyiben a pályázati támogatásra jogosult a táborozási szolgáltatást nem veszi igénybe, az önrész visszafizetésére nincs lehetőség.
A pályázat benyújtásának kötelező melléklete:
- Pályázói nyilatkozat;
- Nyilatkozat a pályázó családjában az egy főre jutó jövedelem mértékéről, vagy arról, hogy a pályázó jövedelemnyilatkozatot nem kíván tenni;
- Fogyatékossági támogatásról, és/vagy magasabb összegű családi pótlékról, és/vagy vakok személyi járadék megállapításról szóló Magyar Államkincstár által kiállított okirat, vagy közlekedőképességében súlyosan akadályozottak, és ezen állapotok valamelyikének fennállását, a Magyar Államkincstár, vagy a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) által kibocsátott okirat digitalizált másolata;
- Amennyiben kísérőként személyi segítséget, fejlesztést nyújtó szakember kerül rögzítésre, így kötelezően csatolandó a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének szakmai ajánlása. (Gondnokolt személy esetében az erre vonatkozó okirat másolata is csatolandó.)
A szervezők a tábor időpontját és helyszínét illetően a változtatás jogát fenntartják.
Tájékoztatás: A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet-program népszerűsítése érdekében a táborhelyszíneken kép- és hangfelvételt készíthet, illetve filmet forgathat, melyet reklámcélokra felhasználhat.

Az oldal 800x600 méretben IE és Mozilla Firefox böngészőre optimalizálva.