Nyíregyházi Főiskola

Esélyegyenlőségi Iroda

Hallgatói Szolgáltató Központ - Esélyegyenlőségi Csoport

Aktualitások Hírkategóriák Letöltések Linkek Képtár Keresés
2019. Január 19.   
MenüBejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Online felhasználók
Vendég: 1
Nincs Online tag

Regisztráltak: 38
Nem aktiváltak: 0
Legújabb tag: Abraham
Üdvözlet

Üdvözlünk honlapunkon!

Kedves Látogató!

Ha segítségre van szükséged, de nem tudod hová fordulj, a Nyíregyházi Főiskola Hallgatói Szolgáltató Központ Esélyegyenlőségi Csoportjának munkatársai segítenek!

Irodánkban képzett: pszichológus, mentálhigiénikus, gyógypedagógus, gyógytornász, és kortárs segítők várnak.

Keress minket, ha tanulmányi, szociális, lelki, vagy egyéb problémád adódik, vagy csak egyszerűen beszélgetni szeretnél valakivel.

Arról, hogy kik vagyunk, a Bemutatkozás fül alatt olvashatsz bővebben, s munkatársainkról is itt találsz információkat.

Ha felkeltettük érdeklődésed, barangold be honlapunkat, és keress meg minket személyesen, vagy telefonon. 

Elérhetőségeinket szintén megtalálod a bal oldali menü sorban.

 

adományok gyűjtése 2014
HírekKedves Kollégák/Hallgatók!

A hosszúra nyúlt szép őszi napok után, lassan közelednek a szeretet és ajándékozás napjai.
A Nyíregyházi Főiskola Esélyegyenlőségi Csoportja és Hallgatói Önkormányzata az elmúlt évekhez hasonlóan gyűjtést kezdeményez. Az adományokat elsősorban a hátrányos helyzetű és fogyatékossággal élő gyermekek számára juttatják el. Ebben az évben a Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, a RIDENS Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium tanulói és a DOWN Egyesület gyermekei várják az összegyűjtött ajándékokat. A tanulók 7 és 18 év közöttiek és mindennek nagyon örülnek (játékok, könyvek, ruhák, stb..).
Az előző évek adományozó akcióit ez évben kibővítenénk: az anyaotthonokban élők számára is szeretnénk eljuttatni ajándékainkat. Az itt lakók szívesen fogadnának bármilyen felajánlást, adományt. (ruha, ágynemű, törülköző, könyv, fonal, edények ...)

Az adományokat az Esélyegyenlőségi Irodában „B” épület fsz. 09-ben várjuk.

"Ha veszel, megtelik a kezed, de ha adsz, megtelik a szíved!"
helyes segítségnyújtás
Képek,videókA link alatt egy pár perces kisfilmet tekinthettek meg. Ezt a VERCS munkatársai készítették a helytelen és a helyes segítségnyújtásról.
Videó a helyes segítségnyújtásról
Ösztöndíjprogram fogyatékossággal élő hallgatóknak
Pályázatok
Ösztöndíjprogram fogyatékossággal élő hallgatóknak

Közigazgatási ösztöndíjprogramot hirdet a kormány fogyatékossággal élő hallgatóknak.

Az esélyegyenlőséget szolgáló program célja, hogy a fiatalok munkatapasztalatot szerezzenek a minisztériumokban, és így megnyíljon előttük az elhelyezkedés lehetősége - jelentette be Balatoni Monika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A tárca háttérintézménye, a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH) által meghirdetett pályázatra hétfőtől lehet jelentkezni február 7-ig. A felvételt nyerő ösztöndíjasok várhatóan márciustól három hónapot tölthetnek napi négy órában egy minisztériumban, és havi 50 ezer forint adómentes ösztöndíjat is kapnak.

A pályázat január 20-tól a www.kih.gov.hu oldalon lesz elérhető.

Forrás: www.europaradio.hu
képzés 2014.04.15.
HírekA Motiváció Alapítvány első sorban 18-26 év közötti - ha valaki nagy kedvet érez, és idősebb kicsit, az sem feltétlen akadály - fogyatékos fiatalokat keres.
A fiatalok egy egy hetes képzésen vesznek részt teljes ellátással a gánti Fecske Palotában, ahol érzékenyítést tanulnak, majd a képzés elvégzése után egy tablettel lesznek gazdagabbak. A képzés elvégzése után egy három napos érzékenyítő programban fognak részt venni fogyatékos gyermeket nevelő szülők
számára.
A három nap nem egybefüggő lesz. A fenti programok 2014. április 15-ig zajlanak majd le. Jelentkezni Zalabai Péternénél lehet a 70 337 15 38-as telefonszámon vagy az 1 317 44 17-es vonalas számon.
adományok gyűjtése 2013
HírekKedves Kollégák/Hallgatók!

A hosszúra nyúlt szép őszi napok után, úgy tűnik, beköszöntött a tél. A vasárnapi advent már az ünnepek közeledtét is jelzi.

A Nyíregyházi Főiskola Esélyegyenlőségi Csoportja az elmúlt évekhez hasonlóan gyűjtést kezdeményez (játékok,ruhák, stb…). Az adományokat elsősorban a hátrányos helyzetű és fogyatékossággal élő gyermekek számára juttatják el. Ebben az évben a Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és a Göllesz Viktor Speciális Szakiskola tanulói várják az összegyűjtött ajándékokat. A tanulók 7 és 18 év közöttiek és mindennek nagyon örülnek.

A napokban egy öregeket ellátó intézmény is megkereste intézményünket. A náluk lakó idősek részére szívesen fogadnának bármilyen felajánlást, adományt. (ruha, ágynemű, törülköző, könyv, fonal, ...)

Az adományokat az Esélyegyenlőségi Irodában „B” épület fsz. 09-ben várjuk.

"Ha veszel, megtelik a kezed, de ha adsz, megtelik a szíved!"
Szemünk fénye projekt 2013
Hírek
"Szemünk fénye" projekt

Egy apró ajándékkal, egy kedves gesztussal Ön is segíthet szebbé tenni egy olyan gyermek karácsonyát, aki a fények kavalkádjából, az ünnepi díszbe öltözött városból semmit sem lát. Ezek a gyermekek még inkább vágynak a szeretetre, a gondoskodásra, egy kedves szóra.

Ezért a Vakok és Gyengénlátók Sz-Sz-B. Megyei Egyesülete adománygyűjtő akciót szervez. Várunk minden olyan felajánlást, amely egy látássérült kisgyermeket boldoggá tehet, azaz játékokat, mesekönyveket,mese CD-ket, hanglejátszó készülékeket (CD-lejátszó, kazettás magnó, stb.), tartós élelmiszereket (édességek, kekszek, üdítő italok).

Az adományokat minden hétköznap 8 és 15 óra között várjuk az egyesület székhelyén. (4400 Nyíregyháza, Országzászló tér 8. II. emelet 216).
A beérkezett adományokból közel 50 család karácsonyát szeretnénk megszépíteni, és mosolyt csalni a gyermekek arcára.

Az adománycsomagok átadására, 2013. december 17-én kerül sor, az egyesület által szervezett idei utolsó közösségi rendezvényen, azaz a karácsonyi ünnepségen.

Kérjük, Ön se felejtkezzen el a karácsony igazi lényegéről, az önzetlenségről és a szeretetről!
kérdőív a munkavállalásról 2013
HírekTisztelt Hallgató! Tisztelt frissen végzett Hallgató!

Csótiné Hajdú Valéria vagyok a dunaújvárosi főiskola végzős Andragógia Felnőttképzési szervező szakirányos hallgatója. Jelenleg a szakdolgozatomat írom, amelynek a keretében kutatást végzek. Kérem, vegyen részt a kutatásomban!

Az alábbi linken elérhető kérdőív segítségével képet alkothatok arról, hogy milyen készségekkel rendelkeznek a munkavállaláshoz kapcsolódóan a jelenleg még tanuló, illetve a már frissen végzett fogyatékos hallgatók. A kapott adatokat összevetve a HR szakemberek által mondottakkal, meg tudok fogalmazni olyan célokat, melyek révén eredményesebbek lehetnek a pályakezdő fogyatékos munkavállalók az álláskeresésben.

Az online kérdőív kitöltése kb. 20 percet vesz igénybe, és látássérültek számára is hozzáférhető. Kérem, hogy a kitöltést 2013. november 22-ig tegye meg!
A kérdőív kitöltése anonim módon történik, semmilyen személyes adatot nem kell megadni benne.
Az online kérdőívet az alábbi hivatkozásra kattintva lehet megnyitni:
online kérdőív

Köszönöm, hogy a kérdőív kitöltésével hozzájárul a szakdolgozatom sikeres elkészítéséhez!
Üdvözlettel: Csótiné Hajdú Valéria
Fogyatékos emberek a médiában 2013
Pályázatok
Pályázati felhívás: Fogyatékos emberek a médiában

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének Fogyatékossággal Élők a Médiában Szakosztálya képzőművészeti és versírói pályázatot ír ki ép és fogyatékos embertársainak egyaránt.
A pályázat címe: „Fogyatékos emberek a médiában”.

Beérkezési határidő: 2013. november 30.

A pályázatok két módon is beküldhetők:
 e-mailben: garamvolgyi.ann@gmail.com
 személyesen vagy levélben erre a címre: MÚOSZ Fogyatékossággal Élők a Médiában Szakosztály, MÚOSZ-székház, Budapest, 1064. Vörösmarty u. 47/A.

A borítékra írják rá: „Fogyatékos emberek a médiában” pályázat
Láthatatlan kiállítás 2013
Hírek
Ismét "Láthatatlan kiállítás" Főiskolánkon

A Hallgatói Szolgáltató Központ Esélyegyenlőségi Csoportja, évek óta szervezi az érzékenyítés jegyében a "Láthatatlan kiállítás". A nagy érdeklődésre való tekintettel ebben az évben második alkalommal kerül sor ennek a programnak a megrendezésére, mely a Nemzeti Tehetség Program is támogat. A Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyei Vakok- és Gyengénlátók Szövetségének nyíregyházi munkatársai irányításával és bevonásával, most egy kicsit a kreativitás jegyében szeretnénk a látássérültek világát közelebb hozni a résztvevőknek.
A program ideje: 2013. november 05. (kedd) 11.00 - 15.00
Helyszíne: B épület alagsor -015
pályázat 2013 látássérült diákoknak
Pályázatok
Pályázati kiírás - Péntek Lajos Alapítvány

A Péntek Lajos Csökkentlátó Gyermekek Alapítványa, együttműködve a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületével, pályázatot hirdet általános, közép, vagy felsőfokú tanulmányaikat folytató látássérült diákok részére, tanulmányaik végzésével összefüggő eszközök/ segédeszközök beszerzésének, egyéb az iskolai tanulmányokhoz kapcsolódó kiadások támogatása céljából.
A pályázat keretösszege 600.000,- Ft, amely az Alapítvány töke kamataiból és az SZJA 1%-os támogatási keretéből kerül finanszírozásra.
Jelentkezési lap

info-kommunikációs technológiák képzések 2013
Hírek
Az esélyegyenlőséget szolgáló info-kommunikációs technológiák (egyéb szakmai célú képzés)

A képzést elsősorban a következő informatikai munkakörökben, beosztásokban dolgozóknak ajánljuk:
- Honlapkészítő, tervező, adminisztrátor - Multimédia fejlesztő - Informatika tanár - Informatikus, programozó - Rendszerszervező - Informatikus könyvtáros - Rendszergazda - Rehabilitációs szakmérnök
Jelentkezési lap 1 - * - Jelentkezési lap 2

A képzésbe való bekapcsolódás feltétele (a jellegzetes munkakörökhöz amúgy is szükséges) informatikai előismeret, végzettség vagy tudás.
A megértéshez elvárt tanulói előismeretek:
Középfokú HTML és CSS nyelvi ismeret.
Multimédiás formátumokkal kapcsolatos ismeretek.
Az angol nyelv alap-szintű ismerete.
Oldal: 1 / 22 1 2 3 4 > >>

Az oldal 800x600 méretben IE és Mozilla Firefox böngészőre optimalizálva.