Főoldal · Bemutatkozás · Referenciák · Webbolt · Tanfolyamok · Vendégkönyv2018.12.16. 
Menü

Hírlevél
Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.Feliratkoztak: 247
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Bemutatkozás

kattintson a kinagyításhoz

Minden egy borús őszi délutánon harmincas éveim derekán, egy Antikvárium kirakatánál kezdődött. Ott fedeztem fel a Nagy Mackókönyvet. Bementem a boltba és belelapozva éreztem, hogy egy új korszak kezdődött az életemben. Eredetileg logopédus a végzettségem, ma is úgy gondolom, hogy a gyógypedagógusi és a mackógyűjtő énem rokon. A legtöbb ember gyerekkorában kerül szoros kapcsolatba ezekkel a puha, szőrös lényekkel. Nekem gyerekkoromban főleg a babák voltak a játszótársaim, egy mackóm volt, aki a nagymamámnak hála még ma is „él".


A Mackókönyvben az 1900-as évek elejéről és későbbi időkből származó öreg kopott, szinte szőrtelen, sokszor csúnya, mégis tiszteletre méltó egyéniségeket találtam. Lenyügözött bennük, hogy úgy öregednek mint az emberek. Új korukban csillog szőrük, fényes a tekintetük, egyenes a hátuk. Mire megöregednek megkopik a bundájuk a szemük megfakul, a hátuk hajlott lesz. Az utóbbinak az az oka, hogy megereszkedik bennük a töltés.

kattintson a kinagyításhoz

kattintson a kinagyításhoz

Felvetődött bennem a kérdés, vajon mi a magyarázata annak, hogy egy játékállat képes túlélni két világháborút, és ugyanannál a családnál tud maradni akár több generáción át? Az unoka becsben tartja a nagymama mackóját a nagyi porcelánjaival és ezüst étkészletével együtt. A választ 10 éve keresem sok okot találtam, amit egy másik fejezetben el is mondok. A mackókkal együtt elkezdtem gyűjteni a velük foglalkozó irodalmat is. Mindig is szerettem varrni, innen már csak egy lépés volt a saját mackó megvarrása.


A „Maciművek“ megnyitása óta eltelt 10 évben csodák történnek velem majd mindennap. Rájöttem, hogy azok, akik szeretik a macikat nemcsak rokonlelkek, hanem nyitott szívű emberek, akiktől feltöltődöm még a legborongósabb napokon is. Jó megismernem személyesen azokat, akik örökbe fogadják kézzel varrt mackóimat, tiszteletbeli családtagként befogadják őket.

kattintson a kinagyításhoz

kattintson a kinagyításhoz

Igazolásul egy történet. Egy szürke januári nyálkás napon közvetlenül nyitás után belépett a boltba egy fiatal nő. Arra kért mutassak neki általam készített mackókat, - kérdeztem ismeri őket? Azt felelte több is van már neki otthon. Ettől felderült az arcom, ő csillogó, bár szomorkás tekintettel osztotta meg velem a következőket: kórházból jön, 3 hétig feküdt súlyos depresszióval egy kórteremben. Mikor kiengedték első útja a boltba vezetett, mert szerinte az a maci, aki jön vele gyógyítani fogja, azt mondta érzi a szeretetet bennük, amivel készítették őket. Sugározzák felé ahányszor rájuk néz, vagy kézbe veszi őket. El kellett fordulnom, hogy ne lássa az elérzékenyülésemet…

Sok kedves mackócsaládtagot kívánok mindenkinek!

A mackók anyukája:
Simon Kriszta
maciműves

kattintson a Mackócsoportra

Az oldal 800x600 méretben IE és Mozilla Firefox böngészőre optimalizálva
Powered & Designed by: Bettyd

237033 egyedi látogató