Deprecated: Function eregi() is deprecated in /var/www/u1606/dir95bt.hu/eurocup2010hun/maincore.php on line 35

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /var/www/u1606/dir95bt.hu/eurocup2010hun/maincore.php on line 35

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /var/www/u1606/dir95bt.hu/eurocup2010hun/maincore.php on line 36

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /var/www/u1606/dir95bt.hu/eurocup2010hun/maincore.php on line 36

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /var/www/u1606/dir95bt.hu/eurocup2010hun/maincore.php on line 37

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /var/www/u1606/dir95bt.hu/eurocup2010hun/maincore.php on line 37

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /var/www/u1606/dir95bt.hu/eurocup2010hun/maincore.php on line 38

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /var/www/u1606/dir95bt.hu/eurocup2010hun/maincore.php on line 38

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /var/www/u1606/dir95bt.hu/eurocup2010hun/maincore.php on line 39
XXI. Euro Cup Sitting Volleyball - News: Cikk 1

Navigation

Login

Username

PasswordNot a member yet?
Click here to register.

Forgotten your password?
Request a new one here.

Sponsors/Támogatók

 

Nyíregyháza

 

PIREHAB

 

PIREHAB

 

PIREHAB

 

PmCode Kft.

 

DIR és Társa-95 Bt.

 

Results/Eredmények

Users Online

· Guests Online: 1

· Members Online: 0

· Total Members: 1
· Newest Member: admin

Shoutbox

You must login to post a message.

No messages have been posted.

Nyíregyháza


Bujtosi Sports Hall nagyobb térképen való megjelenítése

Cikk 1

NewsÜlőröplabda Európa Kupának ad otthont Nyíregyháza

A nyíregyházi Bujtosi Szabadidő csarnokban ülőröplabda Európa Kupa kezdődik október 26-án, jövő hét szerdán. Kontinensünk nemzeti csapatai hat napon keresztül mérkőznek egymással. A rendezvény házigazdája a PIREMON SE, a Nyíregyházi Mozgássérültek Egyesülete. Hat ország képviselteti magát az „Európa Kupa 2010” sportesemény versenynapjain.

Gál János, a rendező PIREMON SE elnöke elmondta, hogy ezen a héten már az utolsó simításokat végzi a szervezőgárda, október 25-én, hétfőn érkeznek Magyarországra a torna résztvevői. A budapesti, illetve a debreceni repülőtérről autóbuszokkal gördülnek be a megyeszékhelyre a csapatok. Az Európa Hotel lesz a delegációk főhadiszállása, ahonnan néhány perc alatt elérhető a mozgáskorlátozott játékosok számára a BUSZACSA.

A rangos nemzetközi sporttalálkozón Bosznia - Hercegovina, Németország, Görögország, Szerbia, Oroszország és Magyarország bajnokcsapatai mérkőznek egymással. Október 26-án, szerdán délután 15 órakor lesz az ünnepélyes megnyitó, utána 16 óra 30 perckor játssza nyitómeccsét a házigazda, a PIREMON SE együttese a világranglista elején álló, orosz nemzetiségű RODNYIK csapata ellen. A nyíregyházi Járási Ferenc, Szabó László, Radasovszki Gábor, Domokos András, Vitéz Gábor, Kovács László, Kovács Gábor, Gál Balázs, kiegészülve Oroszi Károllyal, Makarovszki Sándorral, Kertész Róberttel és Velog Krisztiánnal kezdi meg majd az idei Európa Kupa sorozatot. A kispadon az a Balogh István ül majd, aki időről – időre visszatér a PIREMON SE vezetőedzői posztjához.

„Szabálymódosítás már egy ideje nem volt a sportág történetében, így ebben az évben is 6 X 5 méteres játékterületen, 1 méter 15 centiméteres hálómagasságnál lesznek lebonyolítva a mérkőzések. Marad az a szabály is, miszerint a háló felett támadó játékos testének legalább három pontján kell érintkeznie a talajjal. Ugyanúgy, mint a hagyományos röplabdában, itt is hatan vannak a pályán, ám ez esetben egyszerre három mozgássérültnek, két minimál sérültnek és egy teljesen egészséges játékosnak kell egy csapatban játszania. Minden nemzetközi torna előtt orvosi bizottság dönti el, hogy egészségi állapota alapján mely játékos, milyen kategóriába kerül. A sérülési fokozatok szerint megkülönböztet a sportág súlyos, illetve minimál sérülést – enged betekintést az ülőröplabda szabályzatába Gál János, elnök.

Hetente két edzéssel készülnek a piremonosok a nemzetközi tornára, mivel mindenki munka mellett űzi kitartóan évek óta a sportot. Az egyesület már sok éve jó kapcsolatot ápol a hagyományos röplabdát játszó nyíregyházi csapatokkal. Kiemelkedő nemzetközi tornák előtt és az edzőtáborozások alkalmával időnként a mozgáskorlátozottak felkészülését segítik az ő szempontjukból „egészséges” klubok sportolói, így időről – időre megfordul a csapat edzésein Batai János, Bugyi József és Drotár György is. „Olyan fineszes megoldásokat, különböző furfangokat hoznak be az álló röplabdázásból mind az öltözőbe, mind a pályára, amit a teremröplabdázásban rendszeresen alkalmaznak az ellenfél megtévesztésére, kizökkentésére.” - mesél a kulisszatitkokról az elnök, akinek fia, Gál Balázs szintén igazolt játékosa a házigazdáknak.

A főszervező arról is beszámolt Hírügynökségünknek, hogy a PIREMON SE immár 24. éve folyamatosan nyeri hazája ülőröplabda bajnokságát, így joggal várja el játékosaitól, hogy éremmel zárják az idei Európa Kupát.


(szatmarinfo.ro)
Forrás
57,551 unique visits